Aplikacije facebook

Profesionaleni spletni nastop

Ios je Applov operacijski sistem:

Operacijski sistem iOS (včasih znan kot iPhone OS), je pod okriljem Appla. Je prenosni operacijski sistem, ki je bil v svoji osnovi zasnovan za telefon (Iphone), danes pa je v uporabi tudi pri Ipad-u, Ipod touch in Apple TV-ju.

 • spletni oblikovalec

  Posebnosti

  Posebnosti uporabniškega vmesnika iOS so različne funkcije pri upravljanju z dotiki. Tu je vključenih več dotikov hkrati, torej telefon zazna več kot samo en dotik, kar je velika prednost. Vsebuje zaznavo gibov, kot so drsenje in pritiski in pa tudi upravljanje z gumbi na napravi. Naprave so prav tako občutljive na tresenje in vrtenje v treh dimenzijah. To je uporabno pri slikah (obračanje slike). Vse te funkcije uporabniku olajšajo uporabo, saj lahko na enostavnejši in hitrejši način upravljajo z različnimi funkcijami telefona.
 • spletni oblikovalec

  Upravljanje

  Posodobitve operacijskega sistema iOS potekajo preko sistema iTunes. Na podoben način so posodobljeni Ipod-i, ki so izdelani za poslušanje glasbe. iOS verzija 5.0 pa niti ne potrebuje več USB povezave za posodobitve, prav tako pa je ne potrebuje za prenose med napravo in računalnikom.
 • spletni oblikovalec

  Poimenovanje

  Uradno ime je podjetje dobilo 8. marca 2008, ko je izšel Iphone SDK, ko so razvijali pripomočke za razvijanje operacijskega sistema. Napravo so poimenovali Iphone OS, še pred tem so ga pa poimenovali kot OS X, po svojem predhodniku Mac OS X. Zaradi razvoja več naprav, na katerem se je uporabljal operacijski sistem, so mogli sistem preimenovati v iOS, ker pa je podjetje Cisco že pred njimi uporabljajo identično ime na svojih operacijski sistemih za routar-je, so mogli od podjetja odkupiti pravice za uporabo imena.
 • spletni oblikovalec

  Zgodovina

  Apple je prvo uradno verzijo operacijskega sistema predstavil na konferenci imenovani » the Macworld Conference & Expo« 9. januarja 2007. Na konferenci so predstavilo prototip pametnega telefona Iphone. Telefon se je v trgovinah začel prodajati junija istega leta. Na začetku so bile v sistemu na voljo le aplikacije, ki jih je razvil Apple, nato pa je Steve Jobs omogočil razvoj aplikacij tudi drugim razvijalcem, kar je privedlo do izida SDK-ja 6. marca 2008, hkrati pa je takrat operacijski sistem dobil novo ime.

Android še naprej najbolj popularen

Android je trenutno najpopularjejši operacijski sistem na svetu. Android je v tretji četrtini letošnjega leta obvladoval 43 odstotkov tržnega deleža v ZDA. V primerjavi s četrtletjem poprej je to štiri odstotne točke več. Applov iOS, ki ga najdemo na mobilnikih iPhone, je v tretjem četrtletju držal v rokah "le" 28-odstotni delež.

 • spletni oblikovalec

  Telefoni, ki imajo Android operacijski sistem

  Samsung, lg, Sony, Htc, google, Huawei, Xiaomi, Honor...
 • spletni oblikovalec

  Prednosti Android operacijskega sistema

  Prednosti so dostopnost, kompatibilnost, enostavnost ter multi-opravilnost. Sistem ima tudi privzeto samodejno povezanost z Google storitvami. Aplikacije lahko vsebujejo Java, HTML, Java Script in CSS formate, ki lahko delujejo v ozadju. Android aplikacije so večinoma brezplačne in se jih lahko nastavi tako, da se samodejno posodabljajo. Podjetja lahko operacijski sistem lahko tudi delno prilagodijo njihovim potrebam.
 • spletni oblikovalec

  Izdelava aplikacije

  Za pisanje aplikacij se uporabljata programska jezika Java in Xml. Končnica, ki predstavlja aplikacijo pri androidu se imenuje ''apk''. Vsaka aplikacija se požene takrat, ko dobi signal oz. ukaz za izvajanje aplikacije, požene se pa v svojem procesu Linux. Proces se zapre, ko zaključimo z izvajanjem aplikacije, omogoča pa tudi rabo pomnilnika drugim aplikacijam.
 • spletni oblikovalec

  Razvoj Androida

  Nastanek androida je posledica združitve več podjetij, ki se imenujejo Open Handset Alliance (OHA). Združitev je omogočil Google. Uradna združitev in predstavitev javnosti hitro rastočega podjetja Android se je zgodila 5. novembra 2007, kjer so predstavili svoje inovacije na področju mobilne telefonije ter njihov razvoj odprtih standardov in ostalih prenosnih naprav.


Microsoft Windows:

Microsoft Windows (slovensko znan kot Okna ), izdelek podjetja Microsoft, je najbolj razširjen računalniški operacijski sistem, predvsem zaradi preprostega in intuitivnega uporabniškega vmesnika, ter široke programske podpore.

 • spletni oblikovalec

  Posebnosti

  Nova različica se ponaša z večopravilnostjo, bolj povezanimi aplikacijami, vrhunskim spletnim brskanjem ter zmogljivimi orodji, kot sta integracija družabnih omrežij in združevanje pogovorov v niti.
 • spletni oblikovalec

  Boljša večopravilnost

  Boljša večopravilnost, ki omogoča hitrejše preklapljanje med aplikacijami, pri tem pa se ne poslabša zmogljivost ali trajanje baterije. Tako na primer ni potrebno več zapirati aplikacij, če želimo vmes preveriti elektronsko pošto.
 • spletni oblikovalec

  Zgodovina

  Začetek Windowsa sega v leto 1981, ko so začeli projekt Interface Manager. Naznanjen je bil novembra 1983 pod imenom Windows 1.0, vendar je izšel šele novembra 1985, zaradi napak s tipkovnicami. Vseboval je programe slikar, kalkulator, koledar, terminal, pisalni program, uro in nadzorno ploščo. Celoten sistem je bila grafična lupina za MS-DOS, na katerem je bilo mogoče poganjati grafične programe.


IZBERI PO SVOJE
Primarna tema
bootstrap business templates
Izberi temo
bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates

These are just examples and you can build your own color scheme in the backend.

Izberi ozadje
bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates bootstrap business templates